Zoektocht naar de oorzaak staat centraal.

Symptomatische behandelingen hebben geen zin en leiden enkel tot het recidiveren of verplaatsen van de klacht. Een behandeling kan volgens ons pas efficiënt zijn als naar de oorzaak wordt gezocht. Via Applied Kinesiology kan het hele lichaam heel nauwkeurig gescreend worden. In de meeste gevallen (met uitzondering van een rechtstreekse impact van een trauma) ligt de oorzaak niet daar waar het symptoom naar buiten treedt. Het symptoom is een strategie van het lichaam om het probleem op te lossen en je lichaam te doen “overleven”.

DB Improve 2020 26
DB Improve 2020 59

Je klacht kan zijn oorsprong kennen in oude structurele problemen die het lichaam subtiel blijven triggeren (bvb een whiplash), maar ook in metabole of emotionele problemen. Onze behandelingen starten meestal vanuit een ontstane klacht. Echter nog belangrijker is een preventieve screening die zwaktes opspoort en klachten in de toekomst vermijdt. Ook na een heelkundige ingreep is een optimale structurele, metabole en emotionele balans cruciaal voor de beste revalidatie achteraf. Een lichaam in balans dient uiteraard te worden opgetraind via functionele oefentherapie. Wil je een oorzakelijke aanpak van je rugklacht, sportblessure, hoofdpijn of eender welke andere klacht, kan je bij ons terecht.

We werken nauw samen met andere specialisten (orthopedist, fysisch geneesheer, chiropractor, etc.) en verwijzen je door wanneer nodig.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt.